Onze volgende tentoonstelling

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING „COMIC ART @MVM“ 

Vanaf 18/10/2024 organiseert het Vieille Montagne Museum in samenwerking met COMICIADE® een tentoonstelling over Euregionale stripkunst. De tijdelijke tentoonstelling „COMIC ART @MVM“ vormt de opmaat naar de Dark COMICIADE® dit jaar in het Jünglingshaus in Eupen. De tentoonstelling toont een “typisch” Belgische kunstvorm. Er zullen strips, illustraties en karikaturen van lokale kunstenaars te zien zijn: Silvio Neuendorf, Henry Kreklow, Annette Müllender, René Heinen, June Monstera en Harald Schröder. De speciale tentoonstelling begint met een feestelijke vernissage op 18 oktober 2024 om 18:00 uur en zal tot 9 februari 2025 te zien zijn in het MVM.

Een bijzonder highlight: de kunstenaars hebben een tekening gemaakt over Kelmis en de klassieke thema's van het museum. De tekeningen worden tijdens de vernissage aan het publiek gepresenteerd en zijn daarna verkrijgbaar in het MVM. Er zullen ook verschillende activiteiten plaatsvinden: Bezoekers van de Dark COMICIADE® kunnen bijvoorbeeld rekenen op een gereduceerde toegangsprijs en er zullen workshops zijn over alle aspecten van strips.



De Dark COMICIADE® vindt dit jaar plaats op 26 en 27 oktober in het Jünglingshaus in Eupen en staat in het teken van de duistere kant van strips. Spokenjagers, vampiers en monsters zijn van harte welkom (niet alleen bij de cosplaywedstrijd!) - meer informatie op: www.comiciade.de


Onze huidige tentoonstelling


Onze vorige tentoonstellingen

Krieg und Frieden. Kelmis 1914-1919


Göhltal - VM. Von einem Museum zum anderen

Calaminaria. Fotoausstellung Luc Patureau

Over het museum

Beleef geschiedenis op de authentieke plaats. Laat U inspireren door het curiosum Neutraal Moresnet. Van Altenberg tot Zink – interactief en spannend voor jong en oud.

Logo AGR

Contact

Adres: Lütticher Staße 278, B-4720 Kelmis.

Telefoon: +32 (0)87 65 75 04

Email: mvm@kelmis.be

Website: www.mvm-kelmis.be

Facebook: Museum Vieille Montagne

https://www.instagram.com/museumvieillemontagne/

Openingsuren

Dinsdag tot vrijdag:

van 10:00 tot 17:00 uur.

Zaterdag en zondag:

van 11:30 tot 17:00 uur.

 

 

Blijf op de hoogde

Hier abonneer U op onze newsletter in het Nederlands om geen van onze tentoonstellingen en activiteiten te missen.
We verheugen ons op Uw bezoek.

Search